Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Cimon Lundberg efterlyser kategori för män

Publicerad: 8 Augusti 2012, 11:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Av 50 nominerade bloggare i Vecko-Revyns omröstning inför årets Blog Awards är endast tre män. Nu vill den nominerade bloggaren Cimon Lundberg att det införs en ny priskategori.


Ämnen i artikeln:

Blog AwardsVecko-Revyn

Inför Vecko-Revyns Blog Awards-gala har 50 bloggare nominerats av en jury . Av dessa är tre stycken män och 47 stycken kvinnor. Nu reagerar en av de nominerade manliga bloggarna, Cimon Lundberg, på den sneda könsfördelningen och vill se en ny priskategori till nästa år.

– Det hade inte varit en så stor ansträngning att på ett tydligare sätt visa på att det finns många skickliga manliga bloggare och skribenter.

Vad tror du att det beror på?

– Det kan finnas en rädsla över att det skulle ta för mycket fokus. Sedan tror jag att de ofta negativa skriverierna kring manliga bloggare påverkar. Jag vill ju inte låta bitter, men det är lite tråkigt.

Cimon Lundberg säger att han tror att vet vad som skulle dra mer uppmärksamhet till de manliga bloggarna.

– Jag skulle vilja se en ny kategori där manliga bloggare lyfts fram. På vis kunde de manliga bloggarna få mer uppmärksamhet, något som fått många stora bloggar att bli just stora.

När dagensmedia.se når Vecko-Revyns Linnea Isaksson, menar hon på att anledningen till att noineringarna ser ut som de gör är att konkurrensen är hård.

– Det finns ju många duktiga manliga bloggare, men det är inte alls på samma sätt. De som stuckit ut finns bland de nominerade.  

Samtidigt ställer sig Linnea Isaksson försiktigt positiv till Cimon Lundbergs förslag att införa priskategorin ”Årets manliga bloggare”:

– Cimons idé är inte på något sätt konstig. Vi hade ju den kategorin för några år sedan men valde att ta bort den. Vi märkte att det blev en knepig kategori och att den blev för öppen. Att dela upp i kön känns svårt.

Blog Awards-galan äger rum den 22 september. Fram till dess kan vem som helst rösta fram vinnare i de olika priskategorierna.

Fredrik Hammarbäck

Ämnen i artikeln:

Blog AwardsVecko-Revyn

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.