Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Chefsflykten från Com Hem fortsätter – Olof Söderbaum slutar

Publicerad: 9 September 2015, 10:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Olof Söderbaum lämnar jobbet som tv-chef för Com Hem, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

Com hem

Dagens Media kunde nyligen berätta att Com Hems marknadsdirektör Jonas Tränk slutar efter oenighet med den operativa chefen Jon James.

Även kommunikationschefen Jessica Sjöberg har valt att lämna bolaget, enligt TV-Nyheterna.

Nu står det klart att ännu en toppchef kliver av operatören Com Hem.

Olof Söderbaum, som sedan ett knappt år tillbaka är Com Hems tv-chef, har valt att säga upp sig.

– Det blev inte en perfekt match mellan mig och rollen. Jag har full respekt för ledningen och deras vägval, även om jag kanske inte valt den vägen, säger Olof Söderbaum till Dagens Media.

Det är flera som lämnar på kort tid, vad händer på Com Hem?

– Com Hem är satta under press av hårt resultatfokus. Det är också ett anglosaxiskt ledarskap som är ganska annorlunda mot det svenska, vilket kan vara jobbigt för vissa. Att jag slutar handlar dock om att komma närmare arbetet direkt mot kund vilket jag får möjlighet till i min nya roll som kundansvarig.

Han slutar på måndag. Istället ska Olof Söderbaum inom kort börja jobba som kundansvarig på mediebyrån Starcom.

– Även om tio månader på jobbet är en kort tid vill jag poängtera att jag lämnar Com Hem på grund av den spännande utmaningen som jag har fått på Starcom. Jag vill komma närmare arbetet med kund och kundupplevelse, vilket jag får möjlighet till i min nya roll på Starcom. Jag går till något, inte från något, säger Olof Söderbaum.

Com Hem börsnoterades under sommaren 2014. Bolaget har under de senaste åren satsat hårt på att lansera tjänsten Tivo i Sverige.

 Under tisdagen uppgav Bloomberg att danska TDC har långtgående planer på att köpa Com Hem.

”Com Hem är i dag värderat runt närmare 24 miljarder kronor, inklusive skulder, och ett eventuellt köp skulle bli TDC:s största någonsin”, skriver Dagens Industri.

Olof Söderbaum har ett förflutet på bolag som Deloitte, Tele2 och Telia Sonera. Tidigare i år var han med på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 supertalanger.

Han har dock aldrig tidigare jobbat på mediebyråsidan.

– Det känns spännande att slänga sig ut på den sidan av affären. Jag tror också att mediebyråerna behöver stärka sin kompetens från affärssidan, säger Olof Söderbaum.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Com hem

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.