Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Centerpartiet väljer Waters Widgren TBWA

Publicerad: 29 April 2008, 09:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Centerpartiet har efter en pitch bestämt sig för att anlita Waters Widgren TBWA. Den första utmaningen blir att tredubbla centerpartiets mandat i EU-parlamentet.


Fem reklambyråer gjorde upp om uppdraget. Centerns kommunikationschef Lena Forsman vill inte avslöja vilka byråer som föll till föga. Hon säger att Waters Widgren TBWA fick jobbet på grund av byråns erfarenhet av politiska och ideella organisationer.

- De har en bra förståelse och även ett stort engagemang för politisk kommunikation. Det är annars något som inte alla byråer direkt gör vågen för, säger Lena Forsman.

Närmast på agendan står valet till EU-parlamentet 2009, och där är ribban högt satt.

- Vi vill ha tre mandat, i dag har vi ett. Nu gäller det att profilera kandidater och EU-politik på ett bra sätt, säger Lena Forsman.

Det stora jobbet blir dock att ta fram en kommunikation som låter centerpartiet sitta kvar i regeringsställning även efter valet 2010.

Robert Schelin blir projektledare för centerpartiet på Waters Widgren TBWA. I den förra valrörelsen samarbetade centerpartiet med Storåkers.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.