Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Cecilia Stegö Chilò omsitt pr-jobb på Springtime

Publicerad: 12 november 2008, 09:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:36

Sveriges före detta kulturminister Cecilia Stegö Chilò berättar i en intervju med Dagens Media om sitt jobb på pr-byrån Springtime.


Delar av kulturetablissemanget bävade när marknadsliberala före detta Timbro-chefen Cecilia Stegö Chilò efter valet 2006 blev utnämnd till kulturminister i regeringen Reinfeldt.

Som bekant fick Cecilia Stegö Chilò dock bara tio dagar på posten. När mediedrevet kring hennes obetalda tv-licens och svarta hemhjälp toppades med polisanmälningar från Radiotjänst och Svenska Transportarbetareförbundet, tvingades hon avgå. Likt många andra politiker-kollegor valde hon senare att bli pr-konsult.

Sedan i januari i år jobbar Cecilia Stegö Chilò på pr-byrån Springtime. På ett frukostseminarium i morse i Springtimes lokaler berättade hon tillsammans med Bo Krogvig om sina intryck från valkampanjerna i USA.

- Det ska bli väldigt intressant om något politiskt parti i Sverige tar upp fund-raising-racet, som Obama har använt. Det fantastiska småklirret av pengar borde vara en oemotståndlig tanke för de svenska partierna. Åtminstone ett av våra borgerliga partier har ju en vana att gå med bössan i raderna om man säger så, sade Cecilia Stegö Chilò.

I en intervju med Dagens Media, efter seminariet, berättade Cecilia Stegö Chilò om sitt jobb på Springtime.

- Jag jobbar i första hand med rådgivning åt ledningar och styrelser, uteslutande i den privata sektorn, säger hon och fortsätter:

- Vid sidan av min karriär inom politik och media har jag tidigare suttit i ett stort antal styrelser. Att nu kunna baka ihop mina erfarenheter i min roll som konsult är väldigt spännande.

Förutom heltidsjobbet på Springtime har Cecilia Stegö Chilò klivit in i bryggerijätten Spendrups styrelse.

- När jag blev tillfrågad om att bli statsråd gick jag av naturliga skäl ur alla styrelser jag satt i. Men nu är jag tillbaka i Spendrups styrelse.

Cecilia Stegö Chilò vill inte berätta vilka uppdragsgivare hon jobbar med som Springtime-konsult.

- Det kan jag inte säga. Jag jobbar mest med rådgivning, men har även börjat glida in mot affärsutveckling i flera uppdrag vilket jag tycker är jättekul.

Sedan tidigare är Cecilia Stegö Chilò styrelseordförande och delägare i det liberala samhällsmagasinet Neo.

- Det är ett väldigt kärt uppdrag. Neo går väldigt bra, har en central roll i samhällsdebatten och det är väldigt roligt att jobba med Sofia (Nerbrand, Neos vd, reds anm.) som är en sann entreprenör.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News