Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Carolina Gynning och Carina Berg leder Idol 2007

Publicerad: 4 April 2007, 09:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Dagens Media kan berätta att Carolina Gynning och Carina Berg leder Idol 2007. "Dra på trissor, eller hur? Det är fantastiskt", säger Carolina Gynning.


TV4 kommer att gå ut med nyheten om vilka som leder Idol 2007 i ett pressmeddelande under dagen idag.

Enligt vad Dagens Media erfar är programledarna Carina Berg och Carolina Gynning.

Carolina Gynning bekräftar uppgiften:

- Det känns jättekul att jag har fått ett jobb. Efter Förkväll tänkte jag "nu är det ingen som vill ha mig längre". Och då dunkade det in ett nytt jobb, och det är toppen. Och bättre och större.

Carina Berg och Carolina Gynning har under hösten 2006 och våren 2007 lett TV4-programmet Förkväll. Carina Berg har tidigare bland annat arbetat med TV4s humorprogram Lilla vi (tar stor plats).

Enligt uppgifter ska Carina Berg och Carolina Gynning vara programledare för auditionturnén, slutaudition och kvalprogrammen.

Carina Berg och Carolina Gynning ska under hösten ersättas av två nya programledare, som ska leda finalserien i TV4s studio.

- Carina Berg är en otroligt fascinerande kvinna, som jag utvecklas mycket av. Det känns jävligt bra att jobba med henne även i fortsättningen, säger Carolina Gynning.

Carolina Gynning säger om sin relation till Idol:

- Jag har sett både amerikanska och svenska Idol lite då och då.

Åsa Sjöberg, programchef på TV4, säger senare i ett pressmeddelande:

- Carina och Carolina är två av våra främsta tv-personligheter och har funkat väldigt bra ihop i Förkväll, så jag är otroligt nöjd över att de nu ska vara programledare för Idol.

- Deras humor och värme kommer att genomsyra auditionprogrammen och balansera vår ärliga jury. Och vem eller vilka som sedan leder de direktsända Idolshowerna i finalfasen återkommer vi till senare.

TV4 skriver även att årets Idol ska innehålla ett bredare fält av artister, "från tonåriga popstjärnor till vuxna singer/songwriters"

Auditionprogrammen börjar spelas in i Göteborg lördagen den 14 april. Därefter följer Skellefteå, Malmö, Borlänge och Stockholm.

Idol 2006 leddes av Mogge Sseruwagi och Sanna Bråding.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.