Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Cap & Design tappar chefredaktören

Publicerad: 29 december 2014, 07:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

UPPDATERAD. Cap & Designs chefredaktör Carina Nilsson lämnar tidningen.


Från och med den 9 januari nästa år står formgivningstidningen Cap & Design utan chefredaktör. Efter snart tre år på tidningen slutar Carina Nilsson, som tidigare jobbat som art director på tidningen M3.

– Jag och de nya ägarna tänker inte riktigt samma sak om tidningens framtid, vi ser olika på den. Samtidigt som jag känner att det var läge att göra något annat, jag byter bransch helt, säger Carina Nilsson, till Dagens Media.

Vad tycker ni olika om?

– Initalit var det innehållet, vad tidningen ska fokusera på. Jag har sagt mycket nej, i och med att Cap & Design har en tradition som varit bra och viktig. Tidningen kanske blir jättebra, men det var inte den tidning jag ville göra.

Någon ersättare finns ännu inte men tidningen söker nu en redaktör för samma tjänst.

Carina Nilssons nya jobb blir som kultursamordnare i Gnesta kommun.

– Jag bor här nere och är trött på pendlingen så det var ett härligt tillfälle att göra något annat. Jag tycker om kultur lika mycket som formgivning och spelar tetater och sjunger själv. Så det ligger mig nära, säger hon.

Från och med januari 2015 kommer Cap & Design också att återgå till sitt gamla format, på grund av ändrade regler från distributören Interpress, vilka tidigare kritiserats av chefredaktören Carina Nilsson.

Cap & Design, som tidigare ägdes av IDG, köptes under sommaren upp av AGI Publishing House.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev