Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Canal Plus krav på Kentaro:100 miljoner kronor

Publicerad: 6 Februari 2008, 11:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Dagens Media har i flera artiklar rapporterat om det infekterade fotbollsbråket mellan Canal Plus, Kentaro och TV4. Nu står det klart att Canal Plus kräver 100 miljoner kronor i skadestånd av Kentaro.


Bråket började när schweiziska Kentaro, som äger tv-rättigheterna till Allsvenskan, gav TV4 rätten att sända 50 allsvenska matcher.

- TV4 får sända 14 matcher per år, men välja dem i andra hand. Det kan vi leva med. Men vi kan inte leva med att de visar 50 matcher. Varför ska man då tittat på Canal Plus? Därför är detta väldigt noga reglerat i avtalet, har Canal Plus programdirektör Mats Örbrink tidigare sagt till Dagens Media.

Idag skriver Sportbladet på Aftonbladet.se att Canal Plus kräver minst 100 miljoner kronor i skadestånd av Kentaro. Sportbladet skriver även att Canal Plus går till tingsrätten för att få sändningarna i TV4 stoppade tills tvisten är avgjord.

- Vi har fortfarande inte hört någonting ifrån Kentaro. Det är mycket märkligt att de inte argumenterar för sin sak, säger Mats Örbrink till Sportbladet.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.