Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Canal Plus: "En skandal om TV4s sändningar får fortsätta"

Publicerad: 27 Maj 2008, 12:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Högsta domstolen ger inte prövningstillstånd till Kentaro. Hovrättens beslut att TV4 inte får visa Allsvenskan står därmed fast.


Hovrätten beslutade i april att det schweiziska rättighetsföretaget Kentaro inte har rätt att låta TV4 sända Allsvenskan, utöver de 14 matcher som TV4 sedan tidigare har rätt till. Kentaro överklagade domen och har sedan dess låtit TV4 visa två matcher, trots att Kentaro måste böta 4 miljoner kronor per match.

Mats Örbrink är programchef på Canal Plus, som har visningsrätt till Allsvenskan:

- Det var en väntad utgång. Det är inte så ofta man får prövningstillstånd i Högsta Domstolen. Men det är skönt att det nu inte finns ett enda halmstrå kvar för Kentaro att hålla fast vid.

Under tiden som har gått sedan Hovrättens dom har Kentaro låtit TV4 sända två matcher. Mats Örbrink räknar inte med att Kentaro har för avsikt att stoppa resten av matcherna.

- Kentaro verkar inte bry sig om svensk lagstiftning. Men jag utgår från att svenska myndigheter och alla berörda ser till att det inte pågår olagligheter på arenorna. Det vore en skandal om TV4s sändningar tillåts fortsätta.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.