Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Canal Digitals vd tar över Clear Channel

Publicerad: 23 Maj 2008, 14:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Patrik Hofbauer, vd på Canal Digital Sverige, blir ny vd på utomhusbolaget Clear Channel efter Maria Skoglund. "Det stämmer", säger Rickard Hedlund, Clear Channels Nordeuropa-chef.


Patrik Hofbauer har arbetat som vd för Canal Digital sedan 2005.

I höst tar han över som vd på Clear Channel efter Maria Skoglund, som får en ny tjänst inom Clear Channels nordiska koncernledning.

- Vi hade en lång process med många bra kandidater, det var ett väldigt stort intresse. Men vi sökte efter en sälj- och marknadsföringsinriktad vd som har dokumenterade resultat i tidigare vd-jobb. Patrik fyllde den specen fullt ut, säger Rickard Hedlund.

Patrik Hofbauer har tidigare arbetat som försäljnings- och marknadschef på NEC. Han har också varit vd på Address Point och säljchef på Scandic Hotels.

- Eftersom Patrik har jobbat som marknadschef har han använt mediet, och han har jobbat nära tv-kanalerna, så han har sett tv-mediet också.

Vilken blir hans största utmaning hos er?

- Vi har en decentraliserad kultur, så han har fritt mandat att själv gå in och tillsammans med ledningsgruppen formulera en strategi. Vi ser att det finns många bra möjligheter att jobba vidare med, säger Rickard Hedlund, och fortsätter:

- De två stora är kanske att göra våra produkter mer flexibla och få möjlighet att skräddarsy och anpassa mer efter målgrupp. Det andra är digitala media och den revolution som man kan se där.

Maria Skoglund fortsätter som vd för Clear Channel Sverige tills Patrik Hofbauer tillträder i höst. Han ska fortsätta på Canal Digital fram till dess.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.