Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Canal Digital förbi Viasat

Publicerad: 15 maj 2002, 09:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Andelen av befolkningen med en digital-tv-mottagare ökade från 13 procent till 20 procent under det första kvartalet i år jämfört med samma period år 2001, enligt Mediavisions undersökning Digital-tv-tracking. För första gången går Canal Digital förbi MTG-ägda Viasat som leverantör av digitaltv-mottagare.


26 procent av de 9.989 intervjuade personerna, i åldern 15-74 år, sade sig ha en mottagare från Canal Digital. Motsvarande siffra för Viasat var 23 procent, en minskning med 6 procentenheter från föregående kvartal. Den tredje största leverantören av digitaltv till hushållen är Com Hem.

Canal Digital säger sig ha 300.000 aktiva digitala kunder, vilket kan jämföras med uppskattningsvis 250.000 för Viasat.

- Vi har varit klara på att vi har varit större än Viasat länge. Mediavisions undersökning visar att allt fler vet om att de har oss som leverantör, säger Michael Fors, vd för Canal Digital i Sverige.

Han tycker inte det är konstigt att Viasat tidigare har varit större, trots att Canal Digital passerade Viasat i antalet faktiska kunder det tredje kvartalet

år 2001.

- MTG pumpar i sina kanaler ut att TV3 är en del av Viasat. Vi ståtar inte med vårt namn i någon kanal, men finns tydligen ändå i medvetandet hos tittarna.

Michael Fors tror på fortsatt tillväxt.

- Intresset för fotbolls-VM, som vi sänder, är stort och bidrar till ett lyft.

Enligt Michael Fors har Canal Digital 81.000 fler digital-tv-mottagare ute än Viasat.

Petter Nylander, vice vd på MTG, tycker att jämförelsen haltar.

- De har delat ut en massa kort så att folk ska kunna se Kanal 5 digitalt. De köper också små kabelnätverk som de gör om till Canal Digital-bolag och de finns i marknätet, medan Viasat enbart sänder via satellit.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev