Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Calle Görman slutar som vd på Carat

Publicerad: 5 November 2008, 14:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Aegis har beslutat sig för att byta ut nytillträdde Carat-vdn Calle Görman. Amanda Koutra ersätter. "Vi har haft en diskussion med hela ledningsgruppen och vi är överens om den här förändringen", säger Göran af Klercker.


Calle Görman värvades till Carat från Ica i januari i år. Han skulle efterträda Stina Honkamaa, som gick till ett jobb som Sverige-vd på Google.

Nu tar Amanda Koutra över som vd. Hon har arbetat på Carat som kundansvarig projektledare sedan våren 2000. Sedan 2005 sitter hon i ledningsgruppen och är vice vd.

Enligt Göran af Klercker har Calle Görman valt att stiga åt sidan.

- Vi har haft en diskussion med hela ledningsgruppen och vi är överens om den här förändringen, säger Göran af Klercker.

Amanda Koutra. Från och med måndag tar Amanda Koutra över det operativa ansvaret. Anledningen till vd-bytet är den förändrade marknadssituationen där medieinvesteringarna förväntas minska nästa år.

- Calle har haft en mer övergripande roll och koncentrerat sig på intrena processer och utveckling av tjänster och produkter. När vi går in i en stramare marknad är det viktigt att fokusera på andra områden.

Som vilka?

- Framför allt det vi kallar core services, alltså rena mediebyråtjänster, konsumentinsikt och strategier. Även kunder behöver ändra sina strategier från tillväxt till mer effektiva lösningar.

Hur hårt kommer lågkonjunkturen att drabba Aegis?

- Vi har gått bättre än marknaden fem år i rad. Det är ett svårbedömt läge och vi får se hur q1 utvecklar sig innan jag kan ge svar.

Huruvida Calle Görman ska stanna kvar på Aegis är inte bestämt.

Amanda Koutra:

- Jag är jättestolt över att få förtroendet. Jag brinner verkligen för vårt varumärke, våra kunder och våra affärer. Det är en stor dag för mig.

Varför gör ni de här förändringarna?

- Vi vill vara rustade på bästa sätt inför vad som kommer. Vi är övertygade om att vi får en långsammare och lägre tillväxt och vill hellre agera nu än senare. Vi har haft en hektiskt vecka i ledningsgruppen och diskuterat detta fram och tillbaka. Men att det här är den bästa lösningen är vi övertygade om.

Ingen tvekan när du fick frågan?

- Inte det minsta. Jag drivit många av våra viktiga frågor i ledningsgruppen. Jag har förtjänat detta!

Carat tappade nyligen sin printchef Louise Fallenius till Bonnier Tidskrifter.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.