torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byrån om SVTs kanalgrafik

Publicerad: 16 september 2008, 12:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Brokendoll fick uppdraget att ta fram all kanalgrafik åt SVT2. Dagens Media har pratat med Brett Richards, kreativ chef på Brokendoll och hjärnan bakom den nya grafiken. <b>Se filmerna på Dagensmedia.se.</b>


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Förutom den nya logotypen har all kanalgrafik som SVT2 nu använder sig av tagits fram av Brokendoll.

Uppdraget, som Brokendoll innan sommaren kammade hem i en pitch, innefattade bland annat trailers, vinjettfilmer och programtablåer.

Genom att visa en närbild, och bild översiktsbild, på samma motiv ska vinjetterna locka till eftertanke, vilket ska spegla SVT2s programprofil.

- Ta till exempel den tatuerade mannen. När man ser honom reagerar man på att det är en helt tatuerad man, men när man ser närbilden ser man hur fint det är, att det är ett konstverk, säger Brett Richards.

Bilderna är separerade av en gyllene partikelslöja som går igen i alla vinjetter.

- Det ska stå för den kreativitet som människor har, idéer man får, och det lite mer svårbegripliga. Någonstans ska tvåan som kanal vara mer fördjupande. Man ska utmanas att tänka när man ser kanalen. Tanken är att grafiken ska skapa intresse.

En speciell vinjett för nyheter och dokumentärer har tagits fram som på ena sidan av den gyllene slöjan visar en jordglob, och på den andra visar ett taggtrådsstängsel.

- Den syftar på att vår värld är full av gränser.

Här är tre av vinjetterna:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev