fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byråerna som inte betalar räkningarna

Publicerad: 1 oktober 2008, 08:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Dagens Media har granskat hela listan över medie- och reklambolagen som inte betalar räkningarna i tid. Pr-byrån Four C är i akut ekonomisk kris och butiks-tv-aktören Q-vision såldes delvis på grund av bolagets miljonskulder.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dagens Media har granskat Upplysningscentralens senaste branschrapporter för reklam-, medie- och pr-företag. Där framgår vilka bolag som dragit på sig störst skulder, som resulterat i betalningsanmärkningar hos Kronofogden, under de senaste två åren.

Bland de fåmansbolag som dominerar statistiken finns flera stora byråer såsom Scholz & Friends, Abby Norm och Springtime, samt säljbolag som Adcitymedia. Dessa bolag har dock i dag betalt sina skulder.

Säljbolaget Svaret i Skandinavien, med huvudsäte i Göteborg, toppar listan med 17 betalningsanmärkningar på sammanlagt 11 104 200 kronor. Samtliga gäller obetald skatt.-Det är tråkigt att det har hänt och det beror på sviktande försäljning under en period, säger Jon Martinsen, vd och delägare.

Svaret i Skandinavien har i dag, inklusive dotterbolaget Business 4 U, omkring 50 anställda. Bolaget har uppvisat minusresultat på tiotals miljoner de senaste åren. -Vi har starka ägare och ekonomin är stadigt på väg att förbättras, så det är ingen fara. I år kommer vårt resultat att närma sig plus minus noll.

Butiks-tv-företaget Q-vision, som bland andra förser Hemköp med tv-skärmar för reklam vid kassalinjen, har dragit på sig 10 betalningsanmärkningar motsvarande ett belopp på närmare 6,5 miljoner kronor. För närvarande har Q-vision skatteskulder på 3 304 224 kronor som ligger för indrivning hos Kronofogden. - Vi är mitt uppe i ett ägarbyte och de skulderna kommer att vara historia om ett par veckor, säger Poul Kristoffersen, vd för Q-vision.

61 procent av Q-vision köptes nyligen upp av det schweiziska bolaget Neo Group.-Affären gjordes av två skäl. Dels var det pengarna, sedan är Neo Group Europas största spelare vad gäller digital out of home advertising.

PR-byrån Four C har under våren inte kunnat betala sina räkningar. Flera fordringägare kräver bolaget på stora belopp och hyresvärden har ansökt om avhysning.

­ Vi har under våren varit i ekonomisk kris, men vi har skurit i kosnaderna och är nu på rätt väg, säger Four Cs ägare och vd Lars Dagerholt.

Läs hela artikeln i pappersversionen av Dagens Media nr 18 2008.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev