Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byråer startar reklamfabrik i Halmstad

Publicerad: 27 februari 2007, 07:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

När byrån 1&2 blir ett med Nilsson & Stenbäck passar de tu på att investera i en komplett reklamfabrik utanför Halmstad.


PW

Pernilla Widén


En kundundersökning och en inspirerande resa till Miami fick de båda byråerna att inse, att de kunder som köper konsumentinriktad reklam kräver bredd. Därför går de nu ihop under namnet Everyday Magic Advertising, och blir redan från start störst i Halmstad, enligt ägarna.

För att kunna förverkliga sina planer fullt ut bygger den nybildade byrån även en stor produktionsanläggning för reklam.

- Kunderna vill köpa allt på samma ställe. Folk har mycket att göra och hinner inte springa runt mellan olika byråer. Det gäller förstås inte för de största drakarna som själva plockar ihop ett dreamteam, men flertalet av de svenska företagen är inte särskilt stora, säger Roland Nilsson, grundare av 1 & 2.

Radio, foto och tv-spotar - allt ska produceras i den 700 kvadratmeter stora byggnaden strax intill Halmstads flygplats.

- Åsikterna går isär. En del säger att man måste fokusera på en sak för att bli riktigt bra, men det är en gammal klyscha. Under mina 32 år i branschen har jag sett att det går att vara bred utan att ge avkall på kvaliteten, säger Roland Nilsson.

I går flyttade de två byråerna ihop i en tillfällig lokal, och i september går flyttlasset till den nybyggda reklamfabriken.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev