Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Byggnads föryngrar sig

Publicerad: 21 januari 2009, 10:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:23

Fackföreningen Byggnads vill förbättra kommunikationen med sina yngre medlemmar. Därför moderniserar de loggan och totalrenoverar medlemssajten.


Byggnads gamla logga till vänster, den nya till höger. - Vi har det senaste året lagt ner mycket kraft på att bättre möta våra yngre medlemmar. Ett viktigt sätt att göra det är förstås på nätet, eftersom de tillbringar en större tid där än våra äldre medlemmar, säger Mats Larsson, kommunikationschef på Byggnads.

Nya funktioner på sajten är att medlemmarna kan skapa en egen sida på sajten genom att logga in på med sitt medlemsnummer. All information som rör deras medlemskap ska finnas samlat där. Inom Byggnads ryms ett 25-tal olika yrkesinriktningar, allt från VVS-installatörer, till snickare och betongarbetare. På sajtens forum kan medlemmarna genom en sökfunktion hitta medlemmar med olika yrkesinriktning, något som varit efterfrågat enligt Mats Larsson.

- Vi har sett att det har skapats forum vid sidan av Byggnads där medlemmarna utbyter olika erfarenheter, nu vill vi samla den diskussionen på vår sajt.

Edita Communication har gjort sajtens grafiska utformning och Softronic har stått för den tekniska lösning. Bakom Byggnads nya grafiska profil står Pangea.

- Vi valde att behålla den vita hjämlförsedda profilen mot röd bakgrund, eftersom den är så pass välkänd. Annars har vi ändrat typsnittet, flyttat texten "Byggnads" och rent allmänt fräschat upp den grafiska profilen. Det gamla profilen var tio år gammal så det var dags, säger Mats Larsson.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.