Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Byggfirman: Vi renoverade för över fyra miljoner hos cheferna

Publicerad: 20 April 2007, 10:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

I detalj avslöjar byggnadsarbetare hur lyxrenoveringarna hemma hos de brottsmisstänkta Metronomecheferna gått till, vad det kostat - och att de beordrats att fakturera Meter Film & Television och Mutter Media.- Jag frågade om det verkligen var okej, säger den flitigast anlitade byggaren.


Under flera år ska Ingemar Ohlsson, Tobias Bringholm, Lars Sundén och Peter Ahlberg upprepade gånger ha lyxrenoverat sina privata bostäder.

Fakturorna har gått till företaget - och nu misstänks de fyra tidigare Metronomecheferna för allvarliga ekonomiska brott.

Schibsteds internutredare har träffat mannen som driver en av de flitigast anlitade byggfirmorna.

Byggaren säger att han frågade om det verkligen var okej med företaget att han utformade fakturorna så som de misstänkta ville.

Han säger också att han med varje faktura bifogat underlag för vilken typ av arbete som har utförts. Senare har den informationen plockats bort innan fakturorna nått Metronomes bokföring.

Av Schibsteds interna utredning framgår att fakturorna som avsett arbeten hemma hos cheferna märkts med SKANDI.

Dagens Media har tagit del av byggfirmans sammanställning över arbeten som utförts hemma hos Ingemar Ohlsson, Tobias Bringholm och Peter Ahlberg under åren 2002 till 2006.

Sammanlagt handlar det om 21 fakturor på totalt 4.658.864 kronor, bara hos den byggfirman, som betalats av antingen Mutter Media eller Meter Film & Television.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.