Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bringholm: "Strömblad har hotat att ruinera mig"

Publicerad: 23 februari 2007, 14:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

Bedrägerihärvan hos Metronome har utvecklats till ett infekterat ordkrig.Tobias Bringholm, programdirektör på TV4, anklagar nu Gunnar Strömblad, vd för Schibsted, för att ha hotat honom - och för att försöka tvinga honom att "gå från hus och hem".


NR

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


I en stämningsansökan som riktar sig mot Metronome bemöter nu Tobias Bringholm misstankarna om allvarlig ekonomisk brottslighet.

Tobias Bringholm och de övriga tre Metronome-cheferna Lars Sundén, Peter Ahlberg och Ingemar Olsson har polisanmälts, misstänkta för att under lång tid ha förskringat miljonbelopp från Metronome.

Framför allt ska det ha skett genom att de låtit bolaget bekosta dyra utlandsresor och lyxrenoveringar av deras villor på Djursholm och Lidingö.

I sin stämningsansökan hävdar Bringholm att det är fel - att de kostnaderna i efterhand har kvittats mot hans lön: "Tobias Bringholm har inte vid något tillfälle erhållit ersättning med högre belopp än han har varit berättigad till".

- Alla fyra har inställningen att de är oskyldiga, säger Lars Söderqvist, Bringholms advokat.

I skrivelsen som lämnats in till stockholms tingsrätt går också Bringholm till attack mot Gunnar Strömblad, vd för Schibsted, som äger Metronome.

Bland annat hävdar Bringholm att Gunnar Strömblad ska ha hotat honom, och sagt:

- Jag ska se till att Tobias Bringholm ruineras och får gå ifrån hus och hem.

I stämningsansökan skriver Bringholms ombud: "Enligt vad Tobias Bringholm erfar lär Gunnar Strömblad ha givit osedvanligt stort eftertryck åt Metronomes ekonomiska anspråk genom att uttrycka sig ungefär på det sättet".

Gunnar Strömblad har inte tagit del av Bringholms stämningsansökan.

- Nej, jag är i Schweiz på semester, så det är lite svårt för mig att bemöta den där stämningen, säger han.

Dagens Media har sökt Ingemar Olsson, Peter Ahlberg, Lars Sundén och Tobias Bringholm.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev