Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bringholm och Olsson stämmer Metronome

Publicerad: 23 februari 2007, 08:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

TV4s programdirektör Tobias Bringholm stämmer Metronome - och hävdar att han är oskyldig.- Alla fyra har samma inställning, säger Bringholms advokat Lars Söderqvist.


NR

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


Tillsammans med Ingemar Olsson, Peter Ahlberg och Lars Sundén är Tobias Bringholm polisanmäld.

De tidigare Metronome-cheferna misstänks för att under lång tid ha förskingrat pengar från bolaget, bland annat genom att låta lyxrenovera sina villor.

Enligt Metronomes styrelseordförande Gunnar Strömblad handlar det om ett systematisk bedrägeri, som pågått under många år och omfattar miljonbelopp.

- Ingen av de här fyra har fått någon information från Metronome, de har fått läsa i media vad de anklagas för, säger Lars Söderqvist.

Klockan 17 i onsdags i förra veckan blev Tobias Bringholm uppringd, och kallad till ett möte med Metronome.

­ Mötet varade i 45 minuter, och han fick inte ta del av några handlingar. Det är klart att det skapar oro, säger Lars Söderqvist.

Även Ingemar Olsson planerar att stämma Metronome.

­ Han avslutade sina uppdrag för Metronome vid årskiftet, och träffade ett avtal om ekonomisk ersättning. Nu har han fått ett brev där Metronome gör klart att de överväger att häva det avtalet, säger Lars Söderqvist.

De fyra misstänkta Meter-cheferna hävdar att alla privata kostnader som bolaget har fått stå för i efterhand har kvittats mot löneavdrag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev