Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Brakförlust för Dacke

Publicerad: 7 Maj 2008, 08:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Dacke redovisar en nettomsättning på 78 miljoner kronor under januari-mars 2008. Det är en minskning med 47 procent jämfört med samma period förra året. Samtidigt backar röresleresultatet från 100.000 kronor till -11 miljoner kronor.- Kvartal ett är säsongsmässigt vårt sämsta, men vi ligger lite bakom planen, säger vd Peter Zakrisson.


Resultat efter skatt uppgick till - 18,5 miljoner, jämfört med 100.000 kronor 2007.

- Saker och ting går åt rätt håll. Vi har vidtagit en del åtgärder för att komma tillbaka på plan, säger Peter Zakrisson.

Vilka då?

- Vi intergrerar ledningsgrupperna för Hermelin och Anthill. Det finns synergier mellan verksamheterna och möjligheter till samarbete som inte varit så utvecklade. Där ser vi en enorm potential.

Under det fjärde kvartalet, som brukar vara Dackes bästa, förlorade bolaget 13 miljoner kronor.

- Nu är det tyvärr också en förlust, men det går åt rätt håll, säger Peter Zakrisson.

När går ni med vinst?

- Det kommenterar vi inte. Men vi har fått in nya kunder för Anthilla och Hermelin, vi är klara med renodlingen och har vidtagit ett antal effektivitetsförbättrande åtgärder. Vi känner oss positiva men är lite besvikna.

Under året har Dacke fortsatt sin renodling genom att sälja bolag. Nyligen såldes mjukvarubolaget Dapresy, genom dotterbolaget Hermelin. Dackes vd Peter Zakrisson blev samtidigt tillförordnad vd för Hermelin.

Tidigare i år såldes också webbyrån 24HR, med förlust.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.