Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bråkenhielm: Andra numret är bättre än det första

Publicerad: 6 Augusti 2008, 04:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Passion for Business släpper sitt andra nummer på torsdag. Filippa K pryder omslaget och vd Anna Carrfors Bråkenhielm står som tf chefredaktör efter Carina Nunstedts hastiga avhopp i juni. "Det har varit en jobbig sommar, men man måste gå vidare", säger hon.


Andra numret av Passion for business - Jag är jättenöjd med tidningen. Numret är till och med bättre än det första. Det tar ett tag innan en tidning sätter sig. Det är inga stora förändringar men det är ett tydligare tilltal, bättre form, lite mer struktur nu, fortsätter Anna Carrfors Bråkenhielm.

När Passion for Business släppte sitt första nummer i maj framstod Anna Carrfors Bråkenhielm och Carina Nunstedt som bästa vänner och kollegor, men knappt två månader senare lämnade Nunstedt tidningen. "Vi hade alltför olika syn på hur man driver en ny tidning", sa hon då till Dagens Media.

Avhoppet kom under en kritisk period i produktionen, strax före lämning av andra numret. Samtidigt var hon inte orolig för att det var slutet för projektet.

- Det är klart att det var tråkigt och att det har varit en jättejobbig sommar för mig och redaktionen. Jag hade ju satsat och lagt ett stort kapital i knäet på henne, och stod sedan där med projektet. Men man måste gå vidare och det här är en viktig satsning för mig, säger Anna Carrfors Bråkenhielm.

Vid sidan av vd-skapet är Anna Carrfors Bråkenhielm tf chefredaktör och ansvarig utgivare för det nya numret, men det är framför allt redaktionschefen Kim Wadström som har drivit tidningsarbetet. Konsulten Henrik Frenkel har också en viktig roll i utvecklingen av tidningen och affären. Sökandet efter en ny chefredaktör är inte något som prioriteras just nu.

- Jag vill ju inte fortsätta i de här rollerna, men vi har inte letat aktivt ännu för det har varit full upp. På sikt söker jag en person som kan fungera både som chefredaktör för tidningen och förlagschef. Någon som både kan utveckla innehållet, affären och våra produkter, och helst en kvinna, säger hon.

Passion for Business strategi står fast. I framtiden ska det bli fler titlar, gärna bokutgivning och fler samarbeten med andra medier. Men i höst blir det antagligen inga nya titlar.

- Vi tar en sak i taget. Nu arbetar jag framför att för att få en lönsam affär och hoppas att vi går runt om ett år. Vi behöver så klart fler annonsörer och prenumeranter och tittar på nya vägar att nå ut, förutom lösnummer och prenumerationer. Och så ska vi sätta formen ännu mer, det som gör tidningen unik, säger Anna Carrfors Bråkenhielm.

I det nya numret vill hon särskilt lyfta fram intervjun med Filippa Knutsson.

- Huvudstoryn är Filippa K, som ger en fantastisk öppenhjärtlig berättelse om hennes arbete, framför allt de senaste åren. Hon är nyligen tillbaka efter en time out. Lotta Snickares avhandling om att en orsak till glastaket är att kvinnor inte bryter mot regler är också intressant.

Har du själv brutit mot regler under din väg till framgång?

- Ja, jag har nog varit ganska olydig genom åren. Regler som inte har någon annan funktion än att befästa gamla ingrodda traditioner och maktstrukturer i organisationer älskar jag att bryta mot.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.