Bråk om rosa muff på TT

2007-06-07 16:54 Fredrik Svedjetun  

En konflikt om en rosa muff har under en längre pågått på Tidningarnas Telegrambyrå, TT.

Muffbråket bröt ut när TT Spektra under Melodifestivalen bytte ut den traditionella gula TT-micken mot en mick med en stor rosa muff, utan TT-logga.

Genom muffbytet ville TT Spektra - som levererar glamour- och kändismaterial under varumärket Bling - öka möjligheterna att sälja tv-inslag till andra medier.

Men på andra redaktioner inom nyhetsbyrån TT ifrågasattes starkt tilltaget att byta ut TT-micken mot den rosa micken utan logga. Sedan dess har det pågått hetsiga muffdiskussioner internt på TT.

Mikael Forsell, nöjes- och kulturchef på TT, vill inte uttala sig om muffbråket.

- Det där är egentligen inte en fråga för mig, säger han, och hänvisar till radio- och webb-tv-redaktionen.

Michael Lindholm, tv- och radiochef på TT, säger sig inte känna till konflikten om muffen.

- Jag vet inte om det har varit några speciella diskussioner, säger han.

Jag har förstått att medarbetare inom TT har haft synpunkter på den rosa muffen, och ansett att Bling i stället borde använda den gula TT-micken?

- Det finns det säkert de som tycker, men det har inte varit några stora diskussioner vad jag har hört. Det där handlade mer om att Bling-folket på TT Spektra ville profilera sig lite, och det kan jag väl förstå.

Mats Johansson, redaktionschef på TT, bekräftar att det har förekommit diskussioner om den rosa muffen.

- Jag tror att vi har löst det där. Det har varit lite diskussioner om man ska ha något nytt i stället för det gula, och då kom det förslag på det rosa. Sen diskuterade man det lite.

Muffsamtalen utmynnade i att TT Spektras Bling-redaktion tvingades addera en TT-logga på det rosa mufftyget.

- Jag kan inte kalla det en kompromiss. Det dök upp lite olika idéer och ett förslag. Sen diskuterade vi det lite och hittade en lösning på det, säger Mats Johansson.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt