Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Boxer slutar distribuera boxar

Publicerad: 9 Januari 2002, 10:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Digital-tv-företaget Boxer upphör med sin distribution av digital-tv-boxar. Dessutom avvecklar företaget sin portal och varslar i samma veva 30 personer. Framöver är det istället tjänster kopplade till tv-utbud som är inriktningen.


Marknätets framgångslösa utveckling skördar nu ytterligare offer. Idag presenterar det statligt ägda digital-tv-bolaget Boxer en ny strategi för att överleva i kampen mot kabel- och satellitburen digital-tv.

Boxer koncentrerar sin verksamhet på tre områden:

* Paketering och försäljning av kanalpaket för det digitala marknätet

* Ett breddat tv-utbud

* Interaktiva tjänster kopplade till tv-innehållet

Tjänsteutvecklingen ämnar Boxer köpa in från externa aktörer.

- De generella förändringen startar omgående. Men den stora justeringen är portalen som stängs succesivt för att helt lägga ner början på nästa år, säger Boxers vd Christer Fritzson.

Boxer har sedan tidigare börjat fokusera mer på innehållet i digital-tvn. Nu intensifieras arbetet ytterligare och resurserna flyttas om till innehållsrelaterade uppgifter.

Distributionen av digital-tv-boxar till handeln lämnar Boxer åt tillverkarna själva och koncentrerar sig på att marknadsföra och sälja innehåll istället. Boxers egenutvecklade box blev för dyr och den kommande konkurrensen från billigare boxar visar inte på ytterligare utrymme för att företaget ska kunna öka sina intäkter.

I sin nya roll lovar Boxer dock att fortstätta subventionera boxarna.

- Vi kommer att agera liknande en mobiloperatör. Kunden teckar ett avtal med oss och vi subventionerar kundens köp av valfri box, säger Christer Fritzson.

Boxer hoppas med den nya linjen kunna minska sina kostnader med 50 miljoner per år. Det räcker dock inte för att rädda den personal som i och med nedläggningen av Boxerportalen blir utan jobb. Trettio personer, företrädesvis på portalen men även personal på andra avdelningar inom Boxer, blev idag varslade om uppsägning. Christer Fritzson räknar med att förhandlingarna med facken ska vara klara inom en månad.

Kan ni fortsätta heta Boxer nu när ni inte har några boxar?

- Absolut. Namnet behåller vi helt klart, säger Christer Fritzson.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.