Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bostadsförmedlingen i Stockholm slår rekord

Publicerad: 24 September 2014, 08:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:27

Bostadsförmedlingen i Stockholm slår rekord – den nya marknadschefen Marika Nordström är en drivande person bakom succén.


Dagens Nyheter skriver i dag att Bostadsförmedlingen i Stockholm väntas förmedla 2 000 fler lägenheter 2014 än förra året. 12 000 istället för 10 000.

En stor del av ökningen, cirka 40 procent, handlar om nyproducerade lägenheter. Hittills i år har 836 bostäder i nyproduktion förmedlats, jämfört med bara 601 stycken samma period förra året.

Enligt det kommunala bolaget är rekyteringen av Marika Nordström en bidragande förklaring bakom ökningen. Marika Nodström lämnade förra året Skanska Nya Hem där hon var analyschef. Hon har även varit analytiker på HSB.

Genom att bearbeta bosatdsbolag har hon knutit upp lägenheter till den kommunala kön.

– På en svår bostadsmarknad ska det vara enkelt att hitta de lediga lägenheterna, då måste de finnas på samma marknadsplats. Därför har vi inrättat en marknadsavdelning som jobbar mer strukturerat och dedikerat med att bearbeta bostadsvärdar att lämna över sina lägenheter till oss, säger Marika Nordström till DN.

Förra året var andelen privatvärdar i den kommunala bostadsförmedlingen 38 procent, för 2014 är den siffran 46 procent.

– Vi söker aktivt upp fastighets­ägare personligen och deltar på mässor för att berätta om vårt erbjudande. Vi hjälper fastighetsägarna att spara tid och ger de en bra service som dessutom är helt kostnadsfri.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.