Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bonniers och Sporre i dragkamp om Allt om-titlar

Publicerad: 14 Juni 2002, 08:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Sporre Media har registrerat sin fjärde Allt om-titel hos Patent- och registreringsverket. "Renommésnyltning", säger Mats Lodin, chef för Bonnier Specialtidningar. Bonniers har ett flertal Allt om-tidningar och i höstas registrerade förlaget ytterligare 20-talet titlar för att skydda namnet.


- Det är som med Allt om vin. Kan de renommésnylta lite gör de väl det. Enda problemet är förvirringen som uppstår hos konsumenterna. Och gör de produkter med en kvalitet och journalistisk ambition som inte är på den nivå vi försöker nå är det förstås inte bra, säger Mats Lodin.

Sporre Media driver sedan tidigare Allt om kök och bad. Senaste halvåret har förlaget registrerat ytterligare tre Allt om-titlar: Allt om Möbler, Allt om Villor och Hus och senast Allt om Datorer & It.

- Det är ett bra namn, fråga Bonniers. Vi har registrerat titlarna för framtida bruk, säger Peter Lejdestad, vd för Sporre Media.

Visste du att Bonniers i vintras registrerade ett 20-tal Allt om-titlar för att skydda namnkonceptet?

- Nej, det visste jag inte. Men på de här titlarna gick de i alla fall bet. Vi gör inte det här för att irritera Bonniers utan för att det är bra namn.

Mats Lodin instämmer i att "Allt om" är bra titlar.

- Man får snabbare marknadsbearbetning med en titel där det tydligt framgår vad tidningen handlar om. Det är bra eftersom uthålligheten på nya projekt är inte så stor nuförtiden, säger han.

Bonnier Specialtidningar registrerade i november titlarna Allt om Aktier, Allt om Ekonomi, Allt om TV, Allt om Kultur och Nöje, Allt om Kropp och Själ, Allt om Tips och Trav, Allt om Sport, Allt om Design, Allt om Spel, Allt om Film, Allt om Konsumenten, Allt om Hästar, Allt om Äventyr och Allt om Friluftsliv.

Förlaget fick däremot nobben från Patent- och registreringsverket på Allt om Ny Teknik.

Amelia förlag registrerade Allt om jul, Allt om Vänta Barn, Allt om Hälsa, Allt om Vikt, Allt om Hår, Allt om Kropp och Skönhet och Allt om Skönhet. Förlaget fick nobben på Allt om Mode, Allt om Barn och Allt om bröllop.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.