Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Bonnier vände ryggen till"

Publicerad: 24 November 2008, 15:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Bernt Hermele, tv-chef och reporter på Realtid.se, är upprörd över hur han behandlades av Bonniers koncernchef Jonas Bonnier på Stora Journalistpriset.Jonas Bonnier har en helt annan syn på vad som hände.


Jonas Bonnier och Bernt Hermele. Foto: Realtid. Bernt Hermele är starkt kritisk till att Jonas Bonnier först vägrade att ställa upp på en intervju för Realtids tv-kanal Real TV under Stora Journalistpriset-minglet i torsdags.

När Jonas Bonnier, efter viss övertalan, lät sig intervjuas tog han enligt tv-chefen inte intervjun på allvar.

Bernt Hermele tycker att Jonas Bonnier betedde sig respektlöst.

- Jag tycker att det är ett oacceptabelt agerande från hans sida. Bonnier pissar på Journalistpriset, säger han och fortsätter:

- Han är chef för tusentals journalister och måste acceptera att låta sig intervjuas, inte minst under Stora Journalistpriset. I stället vänder han ryggen till. Han är respektlös mot våra yrkeskollegor, det kan han inte vara om han vill bibehålla någon slags trovärdighet som mediechef.

Under kvällen intervjuade Bernt Hermele en rad personer, däribland Robert Aschberg, Stina Dabrowski och den brittiska tv-stjärnan Michael Parkinson.

- Michael Parkinson lät sig intervjuas av mig i 7-8 minuter, men Jonas Bonnier kunde inte ens avvara två minuter, säger Bernt Hermele.

Jonas Bonnier tillbakavisar kritiken från Bernt Hermele:

- Jag gav fyra stycken intervjuer under den där kvällen till olika medier. Vid precis det tillfället då Bernt Hermele skulle prata med mig hade jag inte möjlighet att prata med honom. Jag tycker att jag ställer upp, men jag gör det inte alltid, på alla villkor och på alla sätt.

Enligt Jonas Bonnier hade Bernt Hermele sannolikt fått en intervju om han hade återkommit senare.

- Då hade det säkert gått bra, vilket jag också förklarade för Bernt. Jag tycker att jag var tillgänglig den kvällen.

Se Realtids två filmer med Jonas Bonnier här.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.