onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bonnier startar manligt träningsmagasin

Publicerad: 10 september 2008, 11:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Bonnier Publications ska göra en svensk version av den danska tidningen Aktiv Träning. Första numret kommer i januari nästa år.


SA

Synnöve Almer


Danska Aktiv Træning startade i februari i år. Den kommer ut med tolv nummer per år och har en upplaga på närmare 29.000 exemplar. Nu planeras en svensk systertidning.

- Tidningen har blivit en succé i Danmark. Den vänder sig till män över 25-30 år som börjat jobba och kanske bildat familj och inte har samma tid att spela fotboll med kompisarna. Vi skriver om sporter som går att kombinera med vuxenlivet, mycket ensamsporter som löpning och mountainbike, säger Claus Cancel, chefredaktör för Aktiv Träning.

Han kommer även att vara chefredaktör för den svenska upplagan. Tidningen ska hämta det bästa från den danska versionen och komplettera med svenskt material.

- Mycket är lika mellan länderna, men vi intresserar oss för lite olika sporter och Sveriges vintersäsong är längre vilket påverkar innehållet i tidningen, säger Claus Cancel.

Bonnier Publications siktar på en svensk upplaga på 20.000-30.000 exemplar och söker nu en redaktör för den svenska tidningen.

- Personen får själv hålla i tidningsbudgeten och välja om hon eller han vill lägga dem på en fast redaktion eller frilansar, säger Claus Cancel.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev