Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bonnier omorganiserar – Lyth slutar

Publicerad: 11 Februari 2011, 11:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Mårten Lyth lämnar posten som kommunikationsdirektör på Bonnier. Hans ersättare kommer från Workey.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Bodil Ericsson Torp, kommer närmast från tjänsten som vd för Workey. Hon blir hr- och kommunikationsdirektör när Bonnier slår ihop de två avdelningarna. Hon ska även ingå i ledningsgruppen.

–  Jag ser mycket fram emot att få bygga upp den här nya avdelningen från början. Bonnier har en tradition av att hålla ihop hr- och kommunikationsfunktionerna, och det känns därför naturligt att återgå till den modellen, på samma sätt som de flesta svenska koncerner med stor internationell närvaro, säger Bodil Ericsson Torp i ett pressmeddelande.

Omorganisationen är förklaringen till varför Mårten Lyth lämnar Bonnier.

– Jag har haft en renodlad kommunikationsroll. Nu gör Bonnier om rollen och det var inte det jobbet jag tog. Jag har aldrig jobbat med hr och har inga ambitioner att göra det, säger han till dagensmedia.se.

Mårten Lyth började på Bonnier för två år sedan.

– Som jag har sagt tidigare var det ett drömjobb för mig. Jag har fått bygga upp en modern kommunikationsavdelning, jobbat med sociala medier och lansera digitala nyhetstidningar. Nu är behovet delvis ett annat och då är det naturligt att någon annan tar över.

Bodil Eriksson Torp tillträder 1 april. Mårten Lyth är kvar under våren för att avveckla sin roll.

Vad han ska göra härnäst är inte klart ännu. Det kan bli aktuellt att gå tillbaka till konsultsidan. Han kom till Bonnier från Storåkers McCann.

– Mina bästa kunder var de som jobbat på båda sidor och jag tror jag kan bidra mycket i en liknande roll som den jag har. Men det finns även intressanta konsultutmaningar, säger Mårten Lyth.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.