Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bonnier nekas ensamrätt till Topphälsa

Publicerad: 15 Januari 2009, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Bonniers titel Topphälsa är inte tillräckligt inarbetad. Det anser PRV, och nekar Bonnier Tidskrifter ensamrätt till namnet.


Patent- och registreringsverkets beslut innebär att Hälsa & Helhet Förlag i Orsa får fortsätta att kalla sitt träningsmagasin Topphälsa. Varumärket registrerades 2007.

Bonnier Tidskrifter, som sedan 2004 ger ut tidskriften topp HÄLSA, tycker att Hälsa & Helhets varumärke är förväxlingsbart och vill att PRV drar tillbaka varumärkesregistreringen.

Men PRV anser inte att Bonniers varumärke Topphälsa är tillräckligt "inarbetat som ett kännetecken i omsättningskretsen".

PRV skriver:

"Innehavarens märke är identiskt med titeln på den av invändaren utgivna tidningen. Titeln kan emellertid inte anses egenartad för en tidning med inriktning mot hälsa. Föreningen av de två orden topp och hälsa får anses vara en naturlig ordbildning och därmed ej egenartad." Hälsa & Helhet ägs sedan i höstas av Forma.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.