Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bodström sågar DN:s Henrik Brors

Publicerad: 23 Maj 2011, 11:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Tidigare justitieministern, Thomas Bodström, recenserar de politiska journalisterna och är allt annat än nöjd med Henrik Brors.


Ämnen i artikeln:

K-G BergströmÅsa Linderborg

Dagensopinion.se publicerar i dag ett utdrag ur ett kapitel från Thomas Bodströms bok ”Inifrån” som släpps i handeln i dag. I det aktuella kapitlet sätter den förre justitieministern betyg på de politiska journalisterna.

Expressens K-G Bergström och SVT:s Mats Knutsson gillas medan Henrik Brors sågas jäms med fotknölarna.

Betyg 1-5 med omdömen, hämtat från Dagensopinion.se:

4,5 – K-G Bergström, Expressen

“Man kan reta sig på att vissa journalister håller på hur länge som helst..Men när det gäller KG Bergström är det roligt att han nu fortsätter som krönikör på Expressen, vilket innebär ett lyft för tidningen”.

4,5 – Mats Knutsson, SVT

“TV4 har inte hittat någon som matchar honom än. Trots stark analytisk förmåga kan han sväva ut, och hans prognoser har lite väl hög procent”.

4 - Lena Melin, Aftonbladet

“Hon hittar också ständigt nya vinklar. Ett minus för att hon inte förmådde dölja sin antipati mot Mona Sahlin och är alltför okritisk mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

3,5 – Anders Pihlblad, TV4

”Är balanserad eftersom Pihlblad vet hur det känns att vara på båda sidor av ett drev”.

3 – Göran Eriksson, Svenska Dagbladet

Alltför positiv mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, enligt Thomas Bodström, och ska ha hjälpt till att sprida myten att Moderaterna har gått mot mitten.

2 – Åsa Linderborg, Aftonbladet.

”Romantiserar terrorister, enligt Bodström, som undrar hur hon som kommunist kan jobba på Aftonbladet som ägs av Schibsted.”

1 – Henrik Brors, DN

”Skriver ledare på nyhetsplats. Om man så uppenbart inte kan hålla huvudet kallt som politisk reporter och kommentator så bör man nog söka ett annat uppdrag”.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.