Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bodell lämnar Aftonbladet

Publicerad: 24 Augusti 2009, 07:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Aftonbladets informationschef Niklas Bodell har sagt upp sig.


Niklas Bodell ersatte Olof Brundin som informationschef på Aftonbladet i februari 2008. Nu har han sagt upp sig. Enligt Niklas Bodell finns det två anledningar till att han slutar.

– Dels är tajmingen perfekt, dels vill jag i lugn och ro ta ställning till några andra erbjudanden jag fått, säger han till Dagensmedia.se.

– Vi har precis avslutat det kanske största förändringsarbetet i tidningens historia. Jag har varit här i 18 år. Det är verkligen hög tid att göra någonting annat.

Förändringsarbetet, som genomfördes före sommaren, inkluderade också att 90 medarbetare lämnade tidningen med generösa avgångsvederlag, där långtida anställda kunde räkna in upp till 30 månadslönder som plåster på såren.

 Niklas Bodell vill inte kommentera hur hans avtal med Aftonbladet ser ut.

– Det är en fråga mellan mig och min arbetsgivare, säger han.

Det han nämner som en av de tuffaste händelserna under hans tid som informationschef var nedläggningen av gratistidningen Punkt SE.

– Det gjorde riktigt ont att tvingas meddela att den går i graven och alla duktiga medarbetare som tvingades sluta. Samtidigt bestod också utmaningen i att förklara att den ändå var viktig i Schibsteds strukturaffär med Metro.

Annars har hans tid varit någorlunda förskonad från några större skandaler, säger han.

– Men som skandinaviens största tidning blir vi alltid satta under en extremt hård lupp. Och så ska det såklart också vara.

Hur känns att sluta?

- Det känns spännande. Jag har som sagt några erbjudanden att ta ställning till men det är klart att det samtidigt känns vemodigt. Jag har många vänner på Aftonbladet och har varit där i nästan halva mitt liv.

Niklas Bodell gör sin sista arbetsdag om en vecka.

Varifrån kommer de andra erbjudandena?

- Det kan jag inte säga. Men det handlar om informationsbranschen.

Nils Franchell ersätter honom. Han får nu en nyinrättad roll, som kommunikationschef med huvudansvaret för Aftonbladets externa och interna information samt för marknad och pr.

- Han har varit på tidningen ännu längre än jag, i 20 år, och är också redaktionellt sprungen, säger Niklas Bodell.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.