Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Blondinbella kan stängas av för obetalda fakturor

Publicerad: 20 Februari 2009, 12:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Roland Karlsson, vd för Blogg Esse AB, hotar att stänga av Blondinbellas blogg om Spotlife inte betalar sina fakturor. "De är pirater", säger han till Dagensmedia.se.


Blogg.se är ett populärt publiceringsverktyg för bloggar.Roland Karlsson, grundare och vd, säger att han förgäves har försökt få betalt av Spotlife sedan i november. Det handlar om 21.000 kronor som Spotlife ska betala för att ha köpt bort den reklam som annars genereras på de bloggar som använder Blogg.se.

Däribland finns Blondinbella - som nu hotas av avstängning.

- Jag kan strypa hennes konto så att hon inte kan logga in, och det överväger jag att göra, säger Roland Karlsson.

Totalt kan ett femtontal bloggar i Spotlife-nätverket drabbas.

- Som det är nu använder de vårt bloggverktyg illegalt. De är pirater.

Roland Karlsson har förgäves försökt få Blondinbellas pappa, tillika styrelseordförande i Spotlife, Per Rydberg att betala.

- Men till en början sade han att det inte fanns tillräcklig likviditet i bolaget. Då lade jag upp en avbetalningsplan, men nu får jag ta detta till inkasso, säger Roland Karlsson.

Per Rydberg säger till Dagensmedia.se att tvisten handlar om när avtalet skulle börjat.

- Det stämmer inte det som de säger. Vi lade upp en plan för att betala 7.000 kronor månadsvis från och med 1 januari men han ville att vi skulle betala från december. Vid två mejltillfällen har jag erbjudit betalning samma dag, men Roland Karlsson har inte svarat oss.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.