Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Blogsoft i annonssamarbete med toppbloggare

Publicerad: 4 Januari 2007, 08:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Bloggnätverket Blogsoft har startat ett annonssamarbete med de största bloggarna i sitt nätverk. Trafikdata från bloggarna som ingår i smarbetet ska inom kort redovisas i Kiaindex.


I dag ingår bara två bloggar i samarbetet, modebloggarna Englas Showroom och Hotspot, men Blogsoft är i kontakt med ytterligare ett tiotal bloggar.

- Det finns ett 20-tal bloggar inom vårt nätverk som är tillräckligt stora för att vara kommersiellt intressanta. En försiktig gissning är att vi inom ett halvår har knutit samarbeten med tio av dem, säger Roland Karlsson, grundare av Blogsoft.

Att annonsera på bloggarna kostar 7,5 öre per visning. Förtjänsten delas 50-50 mellan Blogsoft och bloggaren. Enligt Roland Karlsson hade Englas Showroom 30.000 sidvisningar och 8.400 unika webbläsare under gårdagen.

Så snart trafikdata för en vecka är insamlade ska den redovisas på Kiaindex för att ge annonsörerna hårda fakta.

- Det har varit en diskussion om hur mycket trafik bloggarna egentligen drar. Många är av den uppfattningen att bloggen fortfarande är ett marginellt fenomen. Men sedan mars förra året, då det pratades mycket om bloggar, ser vi en kraftig ökning av trafiken.

Blogsoft skickar idag ut ett pressmeddelande till landets mediebyråer om annonssamarbetet.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.