Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bloggare pekas ut som hemlig makthavare - av hemlig bloggare

Publicerad: 17 april 2007, 15:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:07

Grundaren av Knuff.se beskrivs av Sydsvenskans journalist Andreas Ekström som en av "medielandskapets absolut mest inflytelserika personer" och som sådan är han "fullständigt hemlig". "Barnsligt", säger Johan Larsson, som startade Knuff.


I krönikan bekymrar sig Andreas Ekström, som själv drev bloggen Den hemliga pappan en längre tid, för Johan Larssons maktposition. Som makthavare i egenskap av ägare till samlingssajten för bloggar, Knuff.se, har Johan Larsson skaffat en "fullständig överblick över vad som händer i bloggvärlden" och "kartlägger vd som skrivs".

Andreas Ekström berättar också frustrerat hur han har försökt intervjua Johan Larsson och få veta vem personen bakom är. Han skriver att Johan Larsson "svarar numera inte ens på mejl".

I en liten mejlintervju med Dagens Media skriver Johan Larsson:

- Jag tycker överlag det är ganska barnsligt då Andreas Ekström senast frågade mig något för snart två år sedan, hösten 2005.

Han skriver också på sin egen blogg att han hittar på saker om mig med förhoppningen att själv få uppmärksamhet i bloggosfären.

- Hade Andreas Ekström frågat mig förra veckan om han hade fått göra en intervju om mig som person så hade jag antagligen gått med på det då jag då tyckte att han var en mycket trevlig och respektabel person.

Är du en makthavare?

- Nej. Jag kan till exempel inte påverka vad någon väljer att skriva om. Jag försöker bara bygga en automatisk vägvisare i ett enormt utbud av åsikter.

Är Knuff.se en affärsverksamhet?

- Struntsummor med era mått mätt. Mitt mål är och har aldrig varit att enbart tjäna pengar. Notera hur många annonser sajterna skulle kunna haft under de senaste åren.

Jobbar du heltid med detta?

- Flextid kan man kalla det.

Finns det en bild på dig?

- Inte någon som passar vid en "nyhet" som denna, skriver Johan Larsson.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.