Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bloggare misstänktför grovt förtal

Publicerad: 24 November 2008, 11:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

I flera års tid har bloggaren smutskastat ett flertal offentliga personer. Nu delges hon misstanke om grovt förtal.


Bloggaren, som tidigare har arbetat som journalist, har skrivit ett stort antal inlägg där hon framfört allvarliga anklagelser mot ett flertal kända personer. Efter en polisanmälan har en förundersökning mot kvinnan nu inletts.

- Det är inte själva bloggen. Utan det är gamla ärenden som kvinnan är misstänkt för, säger Lars Franzell, kriminalinspektör och handläggare för ärendet vid polisen i Sörmland.

När bloggaren senare i veckan ska förhöras kommer hon att bli delgiven misstanke om grovt förtal. Enligt misstankarna ska bloggaren ha förtalat kända personer via brev till medier, privatpersoner och myndigheter.

Enligt bloggaren själv ska dock någon annan ha skrivit ut inlägg från bloggen, och per post skickat dessa till ett okänt antal mottagare.

Hon tycker inte att hon har gjort något fel, utan att blogginläggen ska ses som satir.

- Jag har blivit kontaktad av två personer som velat att ja ska ta bort inlägg, och då har jag gjort det. I övrigt tycker jag att det som jag publicerat på bloggen ska ses som humoristiska pikar.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.