Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Tre tips för att slippa kritik á la ”Persbrandt är nyårsvärd”

Publicerad: 11 december 2018, 07:54

Dagens Medias bloggare Emma Blom

Foto: Janne Næss

Emma Blom reder ut kritiken mot SVT:s val av nyårsvärd: ”Ska Mikael Persbrandt bara för att han supit och knullat inte kunna läsa en hederlig dikt? Lite övertydlighet är inte övertydlig i det brus som varje dag befäster den norm vi nu bara börjat kritisera. Kom ihåg var ni läste det först”.


Ämnen i artikeln:

Emma Blom

När SVT utnämnde Mikael Perbrandt till årets nyhetsvärd lät kritiken inte vänta på sig. Bland annat Mia Skäringer och Helena Bergström kritiserade valet på Instagram: 

”För er som inte sett Mias scenföreställning No more fucks to give så har hon en hel scen dedikerad till de stora manliga skådespelarna och regissörerna. Bland annat en passus om att man ur Mikael Persbrandts biografi, som släpptes mitt under brinnande metoo-rörelse, valde att ta bort ett sexuellt övergrepp. För att ja. Det var inte lämpligt under just brinnande metoo-rörelse”, skriver Emma Blom.

I sitt senaste blogginlägg reder Emma Blom ut varför SVT gått bet i sitt val av nyårsvärd, samt ger tre råd kring hur man undviker val som leder till kritikstorm. Läs hela inlägget här.

Ämnen i artikeln:

Emma Blom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.