tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Tre inte så matnyttiga lärdomar efter internationella kvinnodagen

Publicerad: 9 mars 2020, 11:58

I stället för att hylla någon kvinna och konstatera att vi är nöjda den dag det inte behövs ger Dagens Medias bloggare Emma Blom tre tips på hur alla som jobbar med kommunikation, företag och ledarskap kan göra verklig skillnad.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Internationella kvinnodagen i går igen. Flöden fyllda av bra och mindre bra hyllningar till kvinnor. Privata som officiella, arga som glada. Kroppsaktivism trängs med content av Ownershift-karaktär, ni vet – män äger mer än kvinnor, kvinnoandelen i styrelser i svenska börsnoterade bolag är patetisk etcetera.

Och det är här – någonstans runt patetiskt – som jag befinner mig rent humörmässigt på internationella kvinnodagen. Alltså att vi skulle fira det här och säga grattis till varandra gör mig bara förbannad. Jag tänker inte se något positivt och försöka vända och vrida på siffror som ÄNDÅ GÅR ÅT RÄTT HÅLL. Nej tack. Jag är pessimist av naturen. Om man ska säga någonting positivt överhuvudtaget så är det väl att om man fettar till sig och känner sig nöjd så dödar man också alla former av drivkraft.

Läs hela Emma Bloms blogginlägg här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev