tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Svensk journalistik mår riktigt bra

Publicerad: 5 november 2019, 15:52

Trots nedskärningar och hackande affärsmodeller lyckas människor och redaktioner gång på gång publicera de mest makalösa texter och program och enskilda röster skär hela tiden rakt igenom bruset, skriver Isobel Hadley-Kamptz.

Ämnen i artikeln:

Stora Journalistpriset

I dag avslöjades nomineringarna till stora journalistpriset, och precis som de senaste åren är min övergripande känsla innerlig glädje och tacksamhet över hur fantastiskt bra journalister och journalistisk vi ändå har i det här landet. Mitt bland alla nedskärningar och hackande affärsmodeller lyckas människor och redaktioner gång på gång publicera de mest makalösa texter och program och enskilda röster skär hela tiden rakt igenom bruset. 

I år finns flera verkliga favoriter bland de nominerade. Ta bara Irena Pozar, som nominerats till Årets röst, som på helt egen hand numera driver det gamla varumärket Veckorevyn att faktiskt tala för och med unga kvinnor, på djupaste allvar. Hon intervjuar popstjärnor och politiker och skriver om allt från hur kvinnor utsätts extra i humanitära katastrofer till hur de behandlas i svensk vård. Det är galaktiska avstånd mellan det Pozar gör och den Veckorevyn som jag själv växte upp med, vars primära syfte tycktes vara att förklara för unga tjejer att vi aldrig var smala eller snygga nog, och att det alltid fanns något hos oss som behövde förändras och förbättras. 

Läs hela inlägget Isobel Hadley-Kamptz blogg hos Dagens Media. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev