Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Inget svenskt OS – men Sverige kan fortfarande bli vinnare

Publicerad: 25 juni 2019, 05:50

Stockholm/Åre förlorade inte, Milano/Cortina vann. Och Sverige kan fortfarande bli vinnare, förutsatt att näringslivet bevisar att viljan och visionerna inte bara var prat, för att parafrasera måndagens tyngsta ord, skriver sponsringsexperten Magnus Berglund.


Ämnen i artikeln:

Magnus Berglund

Den svenska kandidaturen hade verkligen näringslivets stöd. Sponsordelen var en imponerande hörnsten i budgeten och hade en rimlig chans att kunna räknas hem.

Frågan är vad som händer nu när det inte blir några svenska spel 2026?

Inte ska väl visionerna om Sverige som ett föregångsland inom ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet få gå i stöpet bara för att vi inte får arrangera ett evenemang ett par veckor i februari om sju år?

Inte ska väl inspiration till den svenska folkhälsan, möjligheten till mängder av nya förebilder och alla planer på idrottshallar och -ytor förkastas bara sådär?

Nej, beslutsfattare, visa nu att det var just hållbar skillnad ni ville göra när ni backade den svenska OS-ansökan. Inte att det var de där VIP-läktarna ett par veckor i februari om sju år som hägrade.

Läs hela inlägget i Magnus Berglunds blogg hos Dagens Media.  

Ämnen i artikeln:

Magnus Berglund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News