Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Sök



Blogg

Error-kodernas betydelse för din sajt

Publicerad: 1 Juli 2019, 13:53

SEO-experten Alexandra Jung reder ut vad de allra vanligaste error-koderna för en sajt betyder och varför det är viktigt att ha koll på dessa.


Ämnen i artikeln:

SEO-bloggenSEO

Statuskoderna är många och inte helt lätta att förstå, för genom att endast titta på dem har man oftast ingen aning om vad de betyder. 301, 404 eller 200? Det är omöjligt att veta likaså varför dessa tre siffror kan ha så stor betydelse för webbplatser och sökmotorer. Men det blir det ändring på för i detta inlägg kommer jag lista de vanligaste statuskoderna och dess innebörd. Trevlig läsning!

Vad är en statuskod för något?

Varje gång du besöker en webbplats begär din webbläsare information från webbplatsens server för att kunna visa webbplatsen och alla dess komponenter för dig. Webbservern svarar i sin tur på din förfrågan med en tresiffrig kod – en så kallad HTTP-statuskod som sökmotorerna också tittar på.

Denna kod låter dig se status för en viss sida, exempelvis om webbplatsen inte laddar korrekt, vilken sorts ompekning som används eller för att bekräfta att det faktiskt fungerar som det är tänkt. När man arbetar med sökmotoroptimering blir dessa statuskoder snabbt en del av vardagen och genom att förstå vad de betyder och hur man arbetar med dem blir det betydligt lättare att både hitta och lösa eventuella webbplatsfel.

Läs hela inlägget i Alexandra Jungs blogg hos Dagens Media.  


Ämnen i artikeln:

SEO-bloggenSEO

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev