Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Därför dyker den organiska trafiken

Publicerad: 15 april 2019, 09:35

Tekniskt fel hos Google har gjort att flera sajter sett ett tapp i organisk trafik eller ranking. SEO-experten Alexandra Jung reder ut vad som egentligen har hänt.


Ämnen i artikeln:

SEO-bloggenSEO

Har du upplevt ett plötsligt tapp vad gäller organisk trafik eller ranking den senaste veckan? I så fall kan du ha blivit drabbad av ett tekniskt fel som avindexerade sidor i Googles sökresultat.

Sedan torsdag förra veckan började webbplatsägare världen runt upptäcka att sidor på deras webbplats helt plötsligt hade försvunnit från Googles sökresultat. Anledningen var en bugg från Googles håll som avindexerade sidor av misstag och de har sedan dess arbetat på en lösning.

Under gårdagen gick Google ut med att problemet ska vara åtgärdat och att sidorna ska börja indexeras igen men det betyder så klart inte att det aldrig kan hända igen. Tekniska fel och buggar kan tyvärr inträffa när som helst.

I detta inlägg kommer vi därför titta närmare på vad man kan göra för att se om en sida är indexerad eller inte och vad man kan göra om något liknande skulle ske igen.

Läs hela inlägget i Alexandra Jungs blogg hos Dagens Media. 

Ämnen i artikeln:

SEO-bloggenSEO

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev