Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Blogg.se säger upp Blondinbella-avtal

Publicerad: 23 Februari 2009, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Blogg.ses vd Roland Karlsson har nu skickat en uppsägning av alla avtal med Blondinbellas bloggnätverk Spotlife. "Vi vill inte ha någonting att göra med dem", säger Roland Karlsson. Spotlifes Per Rydberg slår tillbaka.


Blogg.se är ett publiceringsverktyg för bloggar som Spotlife anlitar. Bolaget har också köpt bort den reklam som annars genereras på bloggarna - utan att betala för sig, enligt Blogg.se. Nu sägs avtalet upp.

- Jag har skickat en uppsägning av alla konton som finns på Spotlife, inklusive Blondinbella. De betalar inte för sig, säger Roland Karlsson.

Spotlifes styrelseordförande och Blondinbellas pappa Per Rydberg menar att man erbjudit sig att betala de 21.000 kronorna med avbetalning varje månad.

- Vi på Spotlife jobbar ideellt. Alla pengar som kommer in i bolaget går direkt till bloggarna och vi har inte de pengarna liggande, säger han.

Han säger att konflikten med Blogg.se egentligen inte har med fakturorna att göra.

- Vi anser att vi bara ska betala de 59 kronor i månaden som andra bloggar betalar. Roland vill däremot knyta upp oss på ett årsavtal där vi ska betala mer än 2.000 kronor per blogg, också för dem som inte är kommersiella.

Han säger att Spotlife försökt lösa situationen genom att betala 7.000 kronor i månaden men att de inte har fått någon respons från Blogg.se.

Roland Karlsson räknar inte med att Spotlife ska betala pengarna.

- Den planen är ytterligare en fördröjningsåtgärd. Vi vill ha bort dem härifrån, säger Roland Karlsson.

Per Rydberg säger:

- Jag kan förstå att Roland är arg när det kommer aktörer som Spotlife som är duktigare på att tjäna pengar på bloggen än vad han är. Men att kalla oss pirater och parasiter är bara pinsamt.

Han fortsätter:

- Rolands agerande kommer att straffa sig. Han vet inte vilka kontakter vi har och jag skulle inte bli förvånad Blogg.se tappar mer trafik inom kort, då fler bloggare byter plattform.

Per Rydberg säger att det finns en plan för hur bloggarna inom Spotlife ska exporteras till nya plattformar innan fredagen.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.