Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Blocketförsäljningen gav Aftonbladet 1,8 miljarder

Publicerad: 6 November 2008, 14:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

När Aftonbladet tvingades sälja Blocket fick kvällstidningens ägare Schibsted betala ett marknadspris på runt 3 miljarder kronor. Med stärkt kassa börjar Aftonbladets shoppingtur, först ut är företaget Minimedia.


- Det ligger i den ordningen, säger Carl Gyllfors, vd för Aftonbladet, när Dagens Media frontar honom med en köpeskilling på 3 miljarder kronor.

60 procent av köpeskillingen, 1,8 miljarder kronor tillfaller Aftonbladet. Resten av Blocket ägdes av Schibsted och Svenska Dagbladet.

Även om transaktionen skedde internt inom Schibsted, så sattes ett marknadspris på Blocket, som förvärvades för 183 miljoner kronor år 2003. Bolaget har alltså ökat med runt 2,8 miljarder kronor på fem år.

- Vi har gjort försäljningen. Vi är glada över köpeskillingen, säger Carl Gyllfors.

Tidigare i år köpte Aftonbladet matsajten Tasteline av koncernkollegan Svenska Dagbladet. Carl Gyllfors har även klippt till med att köpa 51 procent av företaget Minimedia, som drivs av de tidigare Aftonbladet-cheferna Lars Östling och Maths Nilsson.

- Vi samarbetar mycket med dem. Det var en bra affär.

Hur stor del av Blocket-pengarna fick ni lägga på Minimedia?

- Den andelen var väldigt liten.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.