Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Blir både snälla klappar och piskrapp"

Publicerad: 19 December 2010, 06:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

JULKALENDERN, lucka 19. Roland-Philippe Kretzschmar, digital chef på Edelman, firar schweizisk jul.


Vem vill du ge en klapp i jul - och varför?

– En schweizisk tradition är att dela ut såväl snälla klappar (av Samichlaus) som piskrapp (av onda alteregot Schmutzli). Årets snälla klapp går till TV4 som för första gången på flera år fått mig att återigen tro på reklamkanalers förmåga att skapa kvalitativt innehåll. "Så mycket bättre" är programmet som definierar 10-talets största trend – snällhet. Piskrappen går till alla (såväl privatpersoner som myndigheter) som varje år klagar på och är förvånade över kylan och snön. Vad jag vet har Sverige legat på samma bredgrader under så pass lång tid att vi borde vara rätt förberedda – eller så lever de flesta i total förnekelse.

Hur firar du jul?

– Enligt svenska traditioner i sällskap av fru och närmaste familjen vilken jag då hoppas även består av en nyfödd dotter.

Vad är det första du gör när du kommer tillbaka från julledigheten?

– Direkt efter jul åker jag till kontoret i London för att sätta riktlinjerna för vårt nordiska digitalerbjudande. Jag kommer själv försöka bli en bra ambassadör för Public Engagement, Edelmans plattform för social kommunikation. På det privata planet blir det väl att tackla sömnlösa nätter på bästa sätt – tips mottas gärna!

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.