Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Björn Borgs film gjordes för Absolut

Publicerad: 21 November 2008, 10:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Oscar Bårds kärleksfilm för Björn Borg gjordes egentligen för Absolut. Men Absolut valde att inte visa filmen. "Filmen bryter mot våra regler", säger Karl-Johan Bogefors, global pr-chef på Absolut.


Det var det religiösa temat i reklamfilmen som gjorde Absolut till slut valde att inte den.

- Som alkoholproducent har vi många etiska regler att rätta oss efter. Bland annat får vi inte agera aggressivt när det gäller religion, säger Karl-Johan Bogefors.

Filmen som Oscar Bård gjorde för Absolut utspelar sig i en kyrka och skildrar ett bröllop mellan två manliga präster.

Varför stoppades inte produktionen i ett tidigare skede?

-Det är alltid ett gränsland och det var en hårfin linje mellan att använda filmen eller inte. Den här gången beslutade vi oss för att inte gå vidare, och kom överens med regissören om att han kunde gå vidare till någon annan med filmen.

När Absolut valde att inte använda reklamfilmen gick Oscar Bård med filmen till Farfar, som i sin tur visade filmen för sin kund Björn Borg.

- Det var tur för oss att Absolut valde att inte visa filmen eftersom den passar perfekt med vårt Love is all-uppdrag, säger Rocky af Ekenstam Brennicke, pr- och eventansvarig på Björn Borg.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.