Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Björn Borg dumpade 19.000 kalsonger hos George Bush

Publicerad: 29 April 2008, 10:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Kampanjen Peace on earth uppmanade folk att lämna in sina gamla underkläder till Björn Borg. Nu har underklädesföretaget dumpat de avlagda trosorna och kalsongerna utanför Vita Huset.


Kampanjen drog igång för ett halvår sedan och besökarna på sajten fick rösta om vem som skulle få de begagnade underkläderna. Nästan hälften av rösterna, drygt 4.000 stycken, föll på USAs president George W Bush.

- Vi är jättenöjda, det är kul att folk engagerar sig, säger Rocky af Ekenstam Brennicke, pr- och eventansvarig på Björn Borg.

- Vi ville väcka uppmärksamhet kring en angelägen fråga på ett lättsamt sätt. Vårt mål har aldrig varit att bryta oss in någonstans för att dumpa underkläderna, utan vi har varit noga med att ta reda på vad vi har rätt att göra innan vi agerade.

Kampanjen, som är gjord av webbyrån Farfar, fortsätter nu på Björn Borgs sajt. Målet är att bygga upp ett nytt underklädesberg som ska lassas av hemma hos någon krigförare.

- Förra kampanjen drog igång i oktober och slutfördes nu. Förhoppningsvis går det snabbare den här gången men det är upp till konsumenterna att engagera sig.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.