Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Björn Bergman lämnar Sydsvenskan

Publicerad: 20 Maj 2011, 08:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Tidigare i maj dementerade Björn Bergman, försäljningsdirektör i Sydsvenskan och vice vd i SDS-koncernen att han tvingats gå. Nu står det dock klart att han ändå slutar.


Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om chefsrockaden på SDS-koncernen. DN:s publisher Gunilla Herlitz tog över posten som styrelseordförande medan vd:n Johan Ståhl tvingades gå.

Det var i samband med det som det spekulerades i att även Björn Bergman skulle sluta. Något som dock dementerades av honom själv.

– Jag har inte sagt upp mig och vad jag vet så har jag inte blivit uppsagd, sa han då till dagensmedia.se.

Nu står det alltså klart att han trots allt slutar på Sydsvenskan. En "naturlig följd" av att Johan Ståhl fått gå.

– När en ny koncernchef nu tillträder känns det självklart för mig att ställa min plats till förfogande. Den värsta ekonomiska krisen är över och nu behöver företaget organisera sig för att möta nya utmaningar på en omstrukturerad marknad. Det är ett uppdrag för den nye koncernchefen och en ny organisation, säger Björn Bergman i ett pressmedelande.

Björn Bergman var på Sydsvenskan i två år och har tidigare arbetat som näringslivsdirektör i Malmö stad.

– Björn kom till SDS-koncernen i ett svårt läge mitt i en av de värsta lågkonjunkturer företaget varit med om. Han lyckades skapa trygghet och stabilitet i säljorganisationen vilket var väldigt viktigt. Nu går koncernen in i en annan fas och förutsättningarna för funktionen förändras och jag är därför inte förvånad över att Björn väljer att gå vidare, säger Johan Ståhl, avgående vd och koncernchef för SDS-koncernen i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.