Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Birro hotar stämma 1000apor

Publicerad: 3 November 2008, 16:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:18

Humorsajten 1000apors vd och ansvarige utgivare Alex Schulman hotas åter av stämning. Den här gången är det poeten och författaren Marcus Birro som anser att sajten publicerat privata bilder.


Ämnen i artikeln:

1000aporAlex Schulman

1000apor har publicerat ett flertal "dikter" på sin sajt, som de påstår att poeten Marcus Birro har författat. Samtidigt har 1000apor lagt ut bilder som enligt Marcus Birro är privata.

- Jag har kontaktat Bildombudsmannen för att se vad vi kan göra åt saken, säger Marcus Birro.

I dag, måndag, har Alex Schulman dessutom lagt upp vad han påstår är ett mejl från Marcus Birro i sin blogg. I mejlet kräver Marcus Birro att Alex Schulman ska ta bort de påhittade dikterna och skriver att det "vore tråkigt att behöva dra in jurister". Men Marcus Birro säger att mejlet är falskt.

- Jag har inte skrivit något mejl till honom. Det är inte sant, säger Marcus Birro.

Hur ser du på att han gör så här?

- Jag bryr mig inte så mycket. Jag är bara ledsen att hans dikter håller så låg kvalitet. Mina är bättre, säger Marcus Birro.

Tidigare denna månad polisanmäldes Alex Schulman av den före detta musikproducenten Billy Butt. Detta efter att 1000apor lagt upp bilder på Billy Butt och kallat honom för "rapist", våldtäktsman. Brottsrubriceringen är grovt förtal och förolämpning.

Dagens Media har sökt Alex Schulman.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

1000aporAlex Schulman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.