Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bio och populärpress ska sätta TV4 Science Fiction

Publicerad: 25 Februari 2008, 09:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

På fredag den 29 februari lanserar TV4 ännu en tv-kanal, TV4 Science Fiction. Kännedomen om kanalen byggs i tv, bio och populärpress.<b>Se tv-reklamen på Dagensmedia.se</b>.


-Grunden i marknadsföringen ligger i tv-reklam i våra egna kanaler, men den här gången har vi tagit det rörliga formatet ut till bio också, säger Gunnar Gidefeldt, marknadschef på TV4.

Biokampanjen ska pågå i 3-4 veckor med start i dagarna. Även populärpress används för att bygga upp kännedomen om kanalen.

-Vi går i tidningar där vi når kärnan av science fictionpubliken. Det är bland annat Illustrerad vetenskap, Allt om vetenskap och en del speltidningar. All marknadsföring ska leda in till tv4sciencefiction.se.

Gunnar Gidefeldt vill inte uttala några mål för hur många tittare TV4 hoppas att kanalen ska få.

-Det är mycket svårt att säga så här i början, det bygger mycket på vilken distribution kanalen har.

TV4 Science Fiction ska distribueras genom Viasat, Canal Digital och Telia IP. Com Hem har än så länge inget avtal med TV4.- Vi är alltid intresserade av nya kanaler och för diskussioner med Fyran men ingeting är klart, så vi kommer inte sända kanalen, säger Christofer Peilitz, produktchef för tv på Comhem.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.