Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Billströms papegojsvar var outhärdligt"

Publicerad: 23 Januari 2011, 05:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Mat, Tobias Billström och guldäggs-casefilmer. Det är tre av ämnena i veckans Söndagspanel.


Carolin Högmyr, marknadschef på SF Media

Vad har varit veckans snackis?

– Mat är det nya svarta. Efter ett decennium av mer eller mindre kreativt ombyggda svenska hem där ord som hemmaspa, lounge och walk-in-closet blivit vardag är det nu dags för svensken att laga mat på riktigt.

– Snickare byter hammaren mot förskäraren, reklamare släpper kokböcker, teppanyakihällar orsakar istappskaos och premiären av Sveriges Mästerkock hade nästan lika många tittare som Kalle Anka på julafton! Tore Wretmans gamla tv-program ”Novisen vid spisen” har aldrig varit mer aktuellt.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Bioreklamens 85-årsjubileum som vi firar med pompa och ståt på biograf Skandia den 27 januari.

Gustav Egerstedt, ad på Saatchi & Saatchi

Vad har varit veckans snackis?

– Handbolls-VM, närå. Veckans snackis har förstås varit Guldäggsinskicket. Och för att vara mer specifik, casefilmer. Det har mailats, snackats, facebookats, sms:ats, twittrats om casefilmer. Skämtcasefilmer, casefilmer om casefilmer, musik till casefilmer, V.O. till casefilmer, pris på casefilmer, längder på casefilmer etc. Och då menar jag inte bara reklambranchen. Alla har pratat om casefilmer. ALLA.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Då skulle jag vilja läsa om att man äntligen kan köpa och operera in det där chipet som gör att man slipper bankomatkoder, nycklar, almanackor, plånböcker, diverse lösenord, pass, bank-id, tvättstugetider. Ja, var nog det viktigaste.

Johanna Look, pr-konsult på Westander.

Vad har varit veckans snackis?

– Migrationsminister Tobias Billströms papegojsvar om “tredjepartsuppgifter” efter det senaste Wikileaksavslöjandet. Under tre outhärdliga minuter upprepade han samma sak, nästan ordagrant, på SVT-journalistens olika frågor kring vad han och Carl Bildt egentligen sagt vid ett ambassadmöte i Irak. Pinsamt för regeringen – men tacksamt för en pr-konsult, eftersom Billströms totala avsaknad av flexibilitet och situationskänslighet kan användas vid medieträningar som ett exempel på hur man inte ska göra.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att TV4 av misstag redan nu har lagt ut hela säsongen av  Solsidan gratis på TV4 Play. Då tror jag samtliga mina Facebookvänner skulle jubla, att döma av statusraderna förra söndagen.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.