Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Betsson trotsar monopolet - öppnar spelbutik i Stockholm

Publicerad: 27 Maj 2008, 05:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Betsson tar kampen mot det svenska spelmonopolet ytterligare ett steg när de som första utländska spelaktör öppnar en fysisk spelbutik i Sverige. "EG-rätten ger oss ganska stora friheter och spelmarknaden behöver mångfald", säger Pontus Lindwall, vd på Betsson.


Betssons spelbutik öppnar den 30 maj på Götgatan och ska skilja sig från Svenska Spels och ATGs ombud, genom att kunderna kan slå sig ned i soffor och se matcherna på storbildsskärmar. Experter på sport och spel ska också bistå kunderna med råd och tips. Betsson ser den fysiska butiken som ett sätt att komma närmare sina kunder.

- Marknaden behöver mångfald och vi föreställer oss att kunderna uppskattar att kunna spela i den här miljön. Ambitionen är att ta kunder som i dag går till Svenska Spels ombud, och på så sätt utöka vår marknadsandel, säger Pontus Lindwall.

Hur rimmar det här med spelmonopolet?

- Summerar man EG-rätten i förhållande till svensk rätt och EU- praxis så har vi kommit till slutsatsen att vi inte bryter mot lagen.

Pontus Lindwall säger att butiken på Götgatan är att betrakta som ett pilotprojekt men att Betsson ska starta fler spelbutiker.

- Det är tanken men vi har ännu inte satt någon tidsplan.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.